Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wereldwinkel Bathmen: Moederdag en World Fair Trade Day op 13 en 14 mei

BATHMEN – Over de hele wereld is het zaterdag 13 mei ‘World Fair Trade Day’. Het thema van deze editie is ‘Celebrate Fairtrade’. Graag viert de Wereldwinkel Bathmen deze dag met u en omdat het de volgende dag Moederdag is kunnen de kinderen een cadeautje knutselen voor moeder.Dus bij mooi weer gratis ‘miniworkshop’ knutsels maken van kosteloos materiaal.

Hapjes en een drankje staan klaar, dus voor de vaders een prima gelegenheid om op het gemak een cadeautje uit te zoeken. Er zijn pakketjes met wijn, chocolade, thee en een tas, leuk verpakt voor een vriendelijke prijs! Daarnaast krijg je bij besteding van 10 euro of meer een leuke attentie. (Zolang de voorraad strekt.)

Op World Fair Trade Day valt er wat te vieren want steeds meer mensen kopen Fairtrade koffie, bananen en chocolade. Daardoor kunnen steeds meer hardwerkende boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden werken aan een beter bestaan. De Wereldwinkel draagt hier haar steentje aan bij. Maar we zijn er nog lang niet. In heel veel landen werken mannen, vrouwen en helaas ook kinderen onder slechte arbeidsomstandigheden voor een klein loon. Op deze dag wordt hier wereldwijd aandacht aan besteed. Dus blijf kiezen voor Fairtrade alternatieven, dat geldt voor foodproducten maar ook voor bijv. jeans en sneakers.