Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wereldwinkel Bathmen presenteert prachtige bronzen beeldjes uit Burkina Faso

BATHMEN – Tijdens de kunstmarkt presenteert de Wereldwinkel haar kunstcollectie die ook dit jaar met zorg is uitgekozen. In de gezellige stand vertellen de medewerkers met veel enthousiasme over de herkomst en achtergrond van de artikelen.

Want elk wereldwinkelcadeau vertelt een eigen verhaal. Hoe het soms met maar weinig middelen is gemaakt. Hoe de makers met de verkoop ervan hun bedrijf hebben opgebouwd. Of simpelweg dat zij hun kinderen nu naar school kunnen sturen. Koop je een cadeau in de Wereldwinkel, dan draag je bij aan de ontwikkeling van de mensen die het hebben gemaakt.

Wereldwinkel Bathmen

Dit prachtige bronzen beeldje (zie foto)  is gemaakt in Burkina Faso door de beeldhouwers Ali Nikiema en Yacouba Guira. Ze maken gebruik van de techniek die sinds mensenheugenis overgaat van vader op zoon. Het originele beeld wordt gemaakt van bijenwas bedekt met klei. Wanneer de klei wordt gebakken in een gat in de grond, smelt de was. Zo ontstaat de mal waarin ze het brons gieten.

Daarnaast zijn er beeldjes gemaakt van gerecycled materiaal, zoals autobougies, schroefjes en moertjes. Met deze materialen worden figuren op een ludieke manier uitgebeeld met bijvoorbeeld muziekinstrumenten. Ook worden bepaalde beroepen of sporten uitgebeeld. Een erg leuk en persoonlijk cadeau voor een muziekliefhebber of sporter!

Zo zijn er weer veel mooie nieuwe producten te zien in de Wereldwinkel Bathmen. In de maand september zijn ook de tassen en sjaals in de aanbieding, dus nog een extra reden om even binnen te lopen.