Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wereldwinkel Bathmen: World Fair Trade Day en Moederdag

15 % korting op vazen en schalen

BATHMEN – Zondag 13 mei is het Moederdag en daarom heeft de Wereldwinkel een leuke aanbieding. Alle vazen en schalen worden met 15 % korting aangeboden en daar zit vast een leuke vaas of schaal voor moeder bij!Bijzonder zijn de mozaïekschalen uit Indonesië. De grondstof voor deze schalen is ’tenah lempung’ roodbruine aarde uit de tweede en derde aardlaag. Nadat de schalen gebakken zijn worden ze versierd met een patroon van gekleurde stukjes glas. De basis van deze schaal wordt gemaakt op Java door het bedrijf Benya Art Craft. Adnan Isdianto, de eigenaar, heeft een opleiding gevolgd aan de Academy of Arts in Yogyakarta. Hij ontwerpt per jaar vier verschillende collecties. Door het succes van zijn ontwerpen heeft hij inmiddels 18 mensen in dienst. Het versieren en afwerken van de schalen wordt gedaan op Bali. Glasplaten worden beschilderd en in vierkantjes gesneden. Vervolgens verzorgen de vrouwen het plakwerk. Ze smeren lijm op de schaal en plakken één voor één de vierkantjes, soms in combinatie met stukjes spiegelglas, op de schaal. (Per dag kan een vrouw vier à vijf schalen maken).

Maar er zijn nog veel meer leuke Moederdag cadeautjes! Natuurlijk ook voor de kleine portemonnee! En verder heeft een creatieve vrijwilliger mooie theeboeketjes gemaakt. Leuk en lekker voor de moeders die van thee en chocolade houden.

 

Zaterdag 12 mei: World Fair Trade day

Op World Fair Trade Day valt er wat te vieren want steeds meer mensen kopen Fairtrade koffie, bananen en chocolade. Daardoor kunnen steeds meer hardwerkende boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden werken aan een beter bestaan. De Wereldwinkel draagt hier haar steentje aan bij. Maar we zijn er nog lang niet. In heel veel landen werken mannen, vrouwen en helaas ook kinderen onder slechte arbeidsomstandigheden voor een klein loon. Op deze dag wordt hier wereldwijd aandacht aan besteed. Dus blijf kiezen voor Fairtrade alternatieven; dat geldt voor foodproducten maar net zo goed voor kleding en schoenen.

Dus kom die dag naar de Wereldwinkel, want die biedt dan een heerlijke bakje Fairtrade koffie aan!