Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wereldwinkel Bathmen:

World Fair Trade Day

Wereldwinkel Bathmen

BATHMEN – Zaterdag 14 mei is het World Fair Trade Day. Fair Trade staat voor Eerlijke Handel. Door een gecertificeerd product te kopen, dus gegarandeerd “Fair Trade”, draag je bij aan de vooruitgang van mensen die het een stuk minder goed hebben dan wij. In de hele wereld vinden acties plaats. Ook in de Wereldwinkel wordt deze dag aangegrepen om het gebruik van eerlijke producten te stimuleren.

Dit jaar speciale aandacht voor de koffieboeren. Zij worstelen enorm met de klimaatverandering. Het veranderende klimaat is een serieuze bedreiging voor de wereldwijde koffieproductie. Dat is voor boeren die leven van de opbrengst van hun land een harde realiteit. Door het kopen van koffie met een Fairtrade certificaat geef je deze boeren een steuntje in de rug.

Zaterdag 14 mei wordt u een (h)eerlijk versgezet kopje koffie aangeboden van versgemalen bonen. De Firma Dokter heeft speciaal hiervoor op die dag een koffiezetmachine beschikbaar gesteld. Dus: kom om te ruiken en te proeven! Alle Nederlandse consumenten worden tijdens World Fair Trade Day uitgedaagd een eigen Fairtrade moment te prikken. Pak jouw moment en kom die dag naar de winkel en kom een kopje koffie drinken met iets lekkers erbij.