Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wereldwinkel Bathmen: Zilversmid Dambar en Vaderdag

BATHMEN – Vrijdag 2 juni was zilversmid Dambar uit Nepal bij de Wereldwinkel en hij was blij dat er zoveel belangstelling was voor zijn sieraden. Hij komt graag een keertje terug, dat zal waarschijnlijk in november zijn.Zondag 18 juni is het Vaderdag. Of vader nu van koken, fietsen, vogels of spelletjes houdt: bij de Wereldwinkel is er altijd een leuk cadeau voor hem te vinden.

Kookboeken, vogelboeken, miniatuurfietsjes het is er allemaal! Extra leuk zijn de fietsjes, auto’s en vliegtuigje van gerecycled blik uit Madagaskar. Het blik is verzameld bij hotels, restaurants of uit het vuilnis. De mensen die het blik verzamelen, bieden dat te koop aan op een speciale markt. De bandjes zijn gemaakt van infuusslangen, uit het plaatselijke ziekenhuis.

De makers zijn ware kunstenaars met blik. Alles is mogelijk: van vliegtuigen en olielampjes tot auto’s in diverse modellen. Ieder item is uniek met een persoonlijk ’touch’ van de maker!

Sinds er een windmolenproject is opgezet, gebeurt het solderen elektrisch. Voor die tijd gebruikte men een soldeerbout die op een houtskool vuurtje verwarmd werd. Nu hoeft men niet meer in slechte dampen boven een vuurtje te zitten om te solderen. En er hoeven er geen bomen te worden gekapt. Een echte win-win situatie. Elektrisch solderen is niet alleen beter voor het milieu en de makers, maar levert ook een beter afgewerkt product op.

Dus als je vader wilt verwennen: kom langs in de Wereldwinkel; bij besteding van 10 euro of meer ontvang je een leuke attentie.