Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Whiskyproeverij Loch Lomond bij ’t Bockje Bathmen


BATHMEN – Op 15 oktober wordt er weer een whiskyproeverij gehouden bij slijterij ’t Bockje, aanvang 20.00 uur. Deze keer worden er whisky’s geproefd van distilleerderij Loch Lomond, de avond zal verzorgt worden door Arjan Hartkamp, hij is Brand Ambassador van Loch Lomond, en werkzaam bij de Monnik Dranken.

Tot de Loch Lomond Group (LLG) behoren de twee actieve distilleerderijen Glen Scotia en Loch Lomond. Daarnaast heeft LLG ook de voorraad van de prestigieuze gesloten distilleerderij Littlemill in de gelederen. Hiermee is de historie van de merken van LLG één van de oudste in de Schotse whisky industrie. De merken van het bedrijf kenmerken zich door de typische identiteit van de streken waar de verschillende whisky’s vandaan komen.
De distilleerderij van Loch Lomond is gevestigd in de plaats Alexandria op de grens van de Lowlands en de Highlands. Het gebied was decennia lang samen met de Speyside het episch centrum voor de Single Malt whisky industrie. Echter zijn er gedurende de jaren verschillende distilleerderijen gesloten wat de “Loch Lomond Distillery” uniek maakt in zijn soort. De distilleerderij met de gelijknamige naam van het mythische- en grootste meer van Schotland kenmerkt zich door de verscheidenheid aan whisky dat men distilleert. Het is een van de weinige distilleerderijen in Schotland die zowel aged single malt whisky, non-aged single malt whisky, blended whisky als 100% single (peated) grain whisky vercommercialiseert. Tevens is de whisky afkomstig van de Loch Lomond distilleerderij, de favoriete whisky van kapitein Haddock uit het stripverhaal van Kuifje.

Wilt u deelnemen aan deze proeverij dan kunt u zich opgeven in de winkel of via e-mail (info@bockje.nl). De kosten bedragen 20 euro per persoon.