Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Whiskyproeverij bij ’t Bockje

BATHMEN – Op vrijdag 7 oktober is er bij ’t Bockje een whiskyproeverij met Peter MacKay van The Scottish Liquor Centre uit Bankfoot.Na de verkoop van de distilleerderijen Bowmore, Auchentoshan en Glen Garioch hebben de heren Morrisson (de eigenaar ervan) en zijn verkoopdirecteur Kenny MacKay (vader van Peter) in Perth een likeurfabriekje overgenomen met o.a. Bruadar en Columba Cream.

Onder het label Carn Mor wordt Strictly Limited gebotteld van bekende en verborgen distilleerderijen en altijd op 46% alcohol, un-chill filtered en zonder kleur toevoeging.

Daarboven een Cask Strength uitvoering onder het label Celebration of the Cask en altijd één vat dat gebotteld is. Wat later zijn daar de Blended Malts bijgekomen onder de naam:

Old Perth – in 2013 – Dit is een eerbetoon aan de plaats, omdat drie huidige Blends hier hun oorsprong vonden t.w. Bell’s, Dewars White label en Famous Grouse. In 2015 zijn daar de Old Perth Sherry Cask en Peaty bijgekomen.

Zoals gemeld wordt de proeverij gegeven door de Ambassador van Morrison & MacKay Peter Mac Kay. Hij loopt al wat jaren mee in de whiskyindustrie en in het bedrijf van zijn vader. Je kunt gerust zeggen, dat Peter zich heeft ontwikkeld tot één van de kroonprinsen in het Gilde van de Brand-Ambassadors uit Schotland. Peter is nu weer een beperkt aantal dagen in Nederland en doet ’t Bockje nu ook aan.

 

Let op!

Deze proeverij is wel voor de gevorderden en liefhebbers en wordt in het Engels (Schots) gepresenteerd. Kosten voor deze proeverij bedragen € 20,- p.p. De proeverij wordt gehouden in de partykelder van ’t Bockje en begint om 20.00 uur.

De volgende proeverij zal worden gehouden op vrijdag 4 november.