Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Whiskyproeverij vrijdag 27 maart bij ‘t Bockje

BATHMEN – Op vrijdagavond 27 maart 2015 houdt slijterij ’t Bockje weer een whiskyproeverij. De proeverij wordt gehouden in de partykelder van ’t Bockje en wordt geleid door Jock Shaw; Jock is geboren in Paisley, een weversstad vlakbij Glasgow die bekend is van het Paisley Pattern. Hij woont al meer dan dertig jaar in Nederland.

Zijn ouders werkten voor the Scottish and Newcastle Brewing Company, die eigenaars waren van vele whiskydistilleerderijen in Schotland. Zijn tante werkte voor the Chivas Whisky Bond. Er werd in zijn kindertijd dus veel over whisky gepraat (en ook geproefd)! Als volwassene volgde hij cursussen, nam deel aan proeverijen, bezocht veel distilleerderijen in Schotland en won prijzen met blind proeven van whisky. In 1999 werd hij landelijk kampioen in Amsterdam. Hij begon met het geven van nosing and tasting sessions voor geïnteresseerden en zijn bedrijf ‘Scotch and Folk’ zag in 2009 het levenslicht. Jock organiseert vele malen per jaar Single Malt Whisky nosing-and-tasting sessies, hoofdzakelijk in Nederland en Schotland. In pubs, restaurants, bij particulieren, voor feesten, studenten, verjaardagen, Burns’ Nights! een echte Schot die ook werkzaam is bij Bresser en Timmer zie ook www.bresserentimmer.nl

Bresser en Timmer heeft heel veel onafhankelijk bottelaars o.a. Cadenhead, Dailey Dram, Elements of Islay, A.D. Rettray, Compas Box etc. ook een aantal whiskymerken o.a. Port Askaig en Tullibardine. Ook een aantal Japanse (Nikka en Yoichi) en Zweedse, bourbon en Irish whisky.

Heeft u zin om aan deze proeverij deel te nemen dan kunt u zich opgeven in de slijterij; de kosten bedragen 20 euro per persoon. De avond start om 20.00 uur.