Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

“Wierig en Niets”:

revue op z’n best!

battumse-revue-2016-5

Battumse Revue 2016

BATHMEN – Het doek van de theaterzaal van Cultuurhuus Braakhekke ging op zaterdag 29 oktober om klokslag acht uur open voor de première van “Wierig en Niets”, de zestiende productie van “de Battumse Revue”, die werd geopend door de zanggroep, het ballet en de spelers van de sketches. Het eigen revueorkest zorgde voor de muzikale begeleiding.

De definitie van revue volgens Van Dale is: ‘re·vue (de; v(m); meervoud: revues) 1 avondvullende reeks van verschillende zang-, dans- en toneelnummers’. In de Battumse versie wordt daar altijd nog een kenmerk aan toegevoegd, namelijk dat het publiek wordt getrakteerd op vermaak in de eigen streektaal.

Ook in deze editie lopen de belevenissen van de bewoners van de Steege weer als een rode draad door de revue. Een nieuwe bewoner in de Steege zorgt voor flink wat opschudding! Enkele bewoonsters van de Steege zijn danig onder de indruk en dat blijft bij de mannen natuurlijk niet onopgemerkt.
Gastrol
Er wordt een opvallende gastrol ingenomen door een prominente Battummer. De lachspieren van de bezoeker worden regelmatig aangespannen tijdens de sketches. Naast sketches nemen muziek en dans ook een prominente rol in. Bekende nummers van toen en nu worden op een sfeervolle wijze neergezet. Dit alles in combinatie met prachtige decors, kleding en kapsels. Kortom: het is genieten geblazen voor de revueliefhebber! Een bezoek aan één van de voorstellingen is dan ook zeer zeker de moeite waard!

Extra voorstellingen
Ook deze editie van de Battumse Revue mist haar aantrekkingskracht op het publiek niet. Binnen no-time waren de eerste avonden uitverkocht en de verkoop van kaartjes gaat gestaag door, daarom heeft men besloten om na eerdere extra in geplande voorstellingen op 18 en 19 november ook nog voorstellingen op 25 en 26 november te verzorgen. Dus heeft u nog geen kaartje weten te bemachtigen, dan heeft u nu nog de mogelijkheid om te gaan genieten van dit heerlijke avondje ‘Battum’. Kaarten zijn verkrijgbaar via
www.battumserevue.nl en bij Cultuurhuus Braakhekke.