Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘Wijze woorden’

Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – Wat maakt woorden wijs? De wijze mens die ze uitspreekt? De inhoud van de woorden? De manier waarop ze overgedragen worden? Wat de hoorder ermee kan doen, het effect? Een moeilijke keuze!In elk geval is een wijs mens iemand waar je wijs uit kunt worden. En zijn of haar woorden zijn wijs als ze blijken te kloppen, als ze werken, als ze waar worden, als ze je inzicht verhogen en uitzicht bieden.Wijsheid brengt een mens dus in balans omdat je ziet waar het op aankomt, wat telt, wat er echt toe doet! Daarom geven wijze woorden ons ook een gevoel van bevrijding. En een laatste kenmerk: ze blijven van belang die wijze woorden. Je kunt ze opschrijven in een boekje en je leven lang gebruiken. Wijsheid is zo de herhaalbare ervaring van het echte en ware.

 

Bijbelverhalen zijn ook verhalen die ons leven nog steeds richting kunnen geven. Met mooie woorden, wijze woorden ook, die Gods Rijk van Liefde dichterbij kunnen brengen.

Die ons inspireren om oog te hebben voor onze naasten en voor de wereld om ons heen, omdat God oog heeft voor ieder van ons. Wees wel:kom om te komen luisteren!