Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Wilfred Markvoort in finale

‘Het Beste Idee van Varkensland’

BATHMEN – Wilfred Markvoort uit Bathmen is doorgedrongen tot de finale van ‘Het Beste Idee Van Varkensland.’ De organisatie voor deze landelijke competitie heeft dit jaar Dierenwelzijn als centraal thema gekozen. Vanuit de varkenssector werden tientallen ideeën en initiatieven ingediend. Uiteindelijk zijn er vijf geselecteerd die kans maken op de prijs ‘Het Beste Idee van Varkensland.’Wilfred Markvoort werd door de jury geselecteerd voor zijn idee om kunstgras toe te passen in varkensstallen. Met zijn concept PigNick verwacht hij het dierenwelzijn te verbeteren. Onderdeel van het idee is dat ook een plateau wordt geplaatst in de stal. Zo wordt er voor de dieren afleiding gerealiseerd en neemt het wroetgedrag toe.

Of Wilfred Markvoort in de prijzen valt, wordt op de finale door een jury van deskundigen bepaald. Deze finale vindt plaats op woensdagavond 28 mei in het Akoesticum te Ede.