Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wilt u gezellig een avondje genieten in de streektaal?

Wilt u gezellig een avondje

BATHMEN – Kampman, Niewold en Deiman staan zaterdag 3 oktober 2015 met de voorstelling ‘Doe Normaal Dikkop!’ op het podium van het Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen. Dit trio speelt al een goed aantal jaren samen en geniet vooral in het oostelijk deel van ons land bekendheid. Het publiek kan komen genieten van deze nieuwe, levendige voorstelling in het dialect, met veel humor.

Herman Kampman is van beroep schrijver/dichter. Hij is verantwoordelijk voor de teksten die in de voorstelling worden gebruikt. Herman is groot liefhebber van de Sallandse streektaal en zegt niet te kunnen leven zonder humor.

Jan Niewold is gitarist en bespeelt hoofdzakelijk de akoestische gitaar. Hij is de componist van het gezelschap en heeft de meeste liedjes van deze theatervoorstelling gecomponeerd.

Peter Deiman is slagwerker van beroep en specialist op de cajon (een ‘slagwerkkistje’ waarop hij zit). Hij sloot zich in 2010 aan bij het duo Kampman & Niewold en is sindsdien niet meer weg te denken bij dit drietal.

Het theaterprogramma bestaat uit een vlotte aaneenschakeling van conferences, gedichten en liedjes. De titel ‘Doe Normaal Dikkop!’ is gebaseerd op de uitspraak van een meisje met het syndroom van Down. Met haar heeft tekstschrijver Herman Kampman jarenlang opgetrokken, hij noemt haar Annie en ‘een heerlijke donderstraal’. Omdat ze niet mocht vloeken riep ze te pas en te onpas: ‘doe normaal dikkop’ wetend dat ze ook daarmee de aandacht en de lachers op haar hand kreeg.

De voorstelling ‘Doe Normaal Dikkop!’ vindt plaats op zaterdag 3 oktober 20.30 uur in het Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen. Kaarten kosten 15 euro incl. koffie voorafgaand aan de voorstelling en kunnen worden besteld via www.cultuurhuusbraakhekke.nl Daarnaast kunnen er kaarten worden gekocht bij het Infopunt, Schoolstraat 6a, 7437 AE Bathmen 0570-540839.