Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wim Scholthof ‘Battummer van het jaar 2024’

Bathmen – Zondag 11 en maandag 12 februari was het een gezellige boel in de residentie van carnavalsvereniging “De Battumse Pompers”. Traditiegetrouw is één van de hoogtepunten van het weekend de bekendmaking van de Battummer van het jaar.

Om 21.00 uur werd bekend wie de Battummer van het jaar 2024 zou worden. Dit jaar was het niemand minder dan Wim Scholthof die deze eer kreeg. Onder toeziend oog van een verschillende Oud Battummers, carnavalsvierders, spelers en bestuur Battumse Revue, betrokkenen van de kerk en familie werd er live verbinding gemaakt met Wim en Ria Scholthof, die op vakantie waren in Gran Canaria. Samen met de dochters Jonanne en Teuni was er een plan opgezet om Wim op vakantie te verassen. Wim en Ria hadden een cadeau meegekregen en op maandagavond zouden Jonanne en Teuni bellen om ‘iets’ te bespreken. Totaal geen idee wat het zou zijn kwamen ze live via Teams in de residentie op het grote scherm, hetgeen mogelijk was gemaakt door Paul Tijhuis. Wim was totaal verrast en zeker trots op zijn benoeming. Prins Mella de Eerste vertelde in muisstille residentie waarom Wim het verdiende om Battummer van het Jaar te worden. Wim is in 1991 begonnen bij de PJB, voorzitter geweest en initiator van de revue. Vervolgens was hij van 1979 t/m 2009 actief bij de Schoolter Revue als tekstschrijver, regisseur, presentator en decorontwerper/bouwer. Dat Revue in zijn genen zit heeft Wim wel bewezen bij de Battumse Revue. Wim is één van de initiators en oprichter van de Battumse Revue en vanaf 1985 voorzitter. Daarnaast actief als tekstschrijver, speler, decorbouwer, gastheer, regisseur en reclameman. Ook is Wim auteur van het boek “Battum hef Revue”.

Naast de revue is ook de kerk belangrijk voor Wim. Voor de hervormde kerk Bathmen was Wim van 1982 tot 1990 en van 1999 tot 2000 vrijwilliger en voorzitter van de Kerkenraad en heeft hij het jeugdwerk op de kaart gezet. Ook was Wim actief om samen te werken met andere kerkgemeenschappen en hier is Bathmen – Okkenbroek ontstaan. Voor de nieuwe protestante gemeente Bathmen – Okkenbroek is Wim vanaf 2018 lid van de kerkenraad, actief als ouderling kerkrentmeester en vicevoorzitter.
Na de toespraak van Prinses Mella de eerste kon Wim zijn cadeau uitpakken en daar zat de bekende Kiel Battummer van het Jaar natuurlijk in. Vervolgens bedankte Wim iedereen en vertelde hij dat ze de hele vakantie al aan het nadenken waren wat er nou in het cadeau zou kunnen maar dit had hij totaal niet verwacht. Jonanne en Teuni namen de oorkonde in ontvangst en daarna ging het feest nog lang door!