Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Windhaan staat weer fier op de toren van de Dorpskerk

Restauratiewerkzaamheden toren afgerond

BATHMEN – De windhaan die de kerktoren van de Dorpskerk al eeuwen siert heeft naast de toren ook een opknapbeurt ondergaan. Het gespecialiseerde bedrijf Koenders uit Neede heeft de haan gerestaureerd en afgelopen vrijdag is het onder toeziend oog van een aantal belangstellenden terug op het hoogste punt van de kerk geplaatst. Met deze handeling is de renovatie van de toren van de kerk tot een einde gekomen.

Fotoboekje

Herman Hillebrand (links) overhandigt het fotoboekje aan ds. Gert Wijnstok.

Nadat de haan weer op zijn plaats is gezet volgde er nog een overhandiging van een fotoboekje, met foto’s van Jan van Ark en teksten van Barend Breukink, aangeboden aan ds. Gert Wijnstok. In het boekje wordt het verhaal verteld van de twee mannen, Herman Hillebrand en Marinus Teesselink (Herman de Metselaar en Marinus de Voeger), die verantwoordelijk waren voor het herstelwerk aan de toren.
In totaal is er de laatste maanden door beide mannen 125 vierkante meter voegwerk tussen de stenen (grote kloostermoppen) vervangen. “Na deze opknapbeurt kan de toren wel weer een paar honderd jaar mee”, aldus Herman.