Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Winkel Bennie Bieleman Verf & Behang en Postkantoor blijven open; schildersbedrijf stopt

Bathmen- Per 1 januari aanstaande ligt de focus van Riekie en Bennie Bieleman puur op de winkel met verf-en behangbenodigden en het Postkantoor. Bennie bouwt zijn schilderswerkzaamheden af en dat mag ook wel als je gepensioneerd bent en 51 jaar vele panden van binnen en buiten hebt voorzien van een mooie verflaag of nieuwe beglazing.

Bennie is blijkbaar altijd een nijver baasje geweest: als jongen van 12 werkte hij in zijn vrije tijd als boerenhulp maar als kind had hij al gezegd dat hij schilder zou worden, vast en zeker. Daar kreeg hij gelijk in, net als Riekie, die in haar jonge jeugd de droom had om een winkeltje te beginnen en ook dat werd werkelijkheid!
Bennie toog naar de LTS en kwam daarna in dienst bij Frits Volkers, de welbekende schilder in Bathmen. Daar, maar ook via alle benodigde opleidingen die hij in deeltijd volgde, leerde hij de kneepjes van het vak. Vanwege zijn leeftijd stopte Frits Volkers er mee en de gebroeders Wissink uit Dijkerhoek namen het bedrijf over. En Bennie ging mee! De militaire dienstplicht riep hem onder de wapenen maar daarna zette Bennie zijn schilderswerk voort en volgde hij de ondernemers-opleiding.
Samen met Riekie startte hij op 1 mei 1981 een eigen bedrijf aan de Holterweg waar ook het begin van de winkel met verf-benodigdheden ontstond. Hun bedrijf groeide gestaag en ze bouwden een mooie klantenkring op. Tijd om zich op een andere plek te vestigen en dat was aan de Deventerweg in Bathmen waar ze ook een wat grotere winkel in konden richten. Dat was in 1985. In 2009 kregen zij de kans om het winkelgebeuren te verplaatsen naar de hoek van de Dorpsstraat, hun huidige winkel.
Veel is er veranderd in de 51 jaar dat Bennie schilder is: zo werd de samenstelling van de verf een heel item. Weinigen hadden vertrouwen in de verf op waterbasis waarvan de kwaliteit eerst nog wel wat te wensen overliet maar dat is nu gelukkig goed in orde. Ook van “Arbo” had men nog nooit gehoord. Er werd gewerkt met ladders en dat was soms een hele toer, zeker wanneer je met ruiten met een gewicht van 20/35 kilo naar boven moest klimmen! Daarom zijn steigers een welkome oplossing. En ook hoogwerkers, alhoewel……..Bennie had zo’n apparaat gehuurd vanwege werkzaamheden aan de kerktoren van Okkenbroek, wilde er mee naar beneden maar het ding bleef steken achter een balk en kon geen kant op. Drie kwartier heeft Bennie Okkenbroek vanuit de hoogte bekeken voordat er redding kwam. Zo zijn er zóveel herinneringen aan zijn arbeidzame leven.
Aan dit deel komt een einde; Bennie werkt alle lopende opdrachten af en zal daarna de kwast aan de wilgen hangen. Medewerker Gerwin Peppelman, die het bedrijf 22 jaar lang trouw is, gaat aan de slag bij een collega-bedrijf. Bennie en Riekie richten zich dan volledig op de winkel én op het Postkantoor. Ook dat laatste is een belangrijk onderdeel want het is geen agentschap maar een volwaardig postkantoor waar men ook bv het kenteken van de auto over kan laten schrijven.
Stilzitten is er dus nog niet bij, bij Bennie en Riekie, hoewel ze wel van plan zijn om ook van hun vrije dagen te genieten!