Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Woelfelin unieke Elzaswijnen

bij ‘t Bockje

BATHMEN – De wijnen uit de Elzas zijn in vele opzichten uniek. Allereerst weerspiegelen ze het eigen karakter van de Elzas, dat al eeuwenlang op het raakvlak van verschillende culturen ligt en van al deze invloeden de beste aspecten in zich verenigt. Verder is het bijzonder, dat de Elzasser wijnboeren van elke druivensoort die zij verbouwen een andere wijn maken; dit in tegenstelling tot de Franse gewoonte om uit verschillende druivensoorten één wijn te creëren.

Daarnaast is de Elzas een bijzonder charmant gebied: een bont mozaïek van glooiende wijngaarden en pittoreske dorpjes en één van de gebieden van Frankrijk met de minste neerslag.

De wijnen van Woelfelin worden gemaakt in het pittoreske dorpje Türckheim. Albin Woelfelin was in de 13e eeuw de belangrijkste vertegenwoordiger van Keizer Frederic II in de Elzas. Hij heeft toentertijd veel betekend voor het dorp Türckheim.

 

Pinot Blanc

Het soepele, ronde fruitige karakter van een goede Pinot Blanc, zoals die van Woelfelin, staat er borg voor dat deze wijn op vele momenten in de smaak valt: Het is de klassieke begeleider van asperges, maar ook bij vis, bij wit vlees, bij voorgerechten of op zichzelf gedronken is het een verrukkelijke wijn

 Woelfelin unieke Elzaswijnen

Pinot Noir

De Woelfelin Pinot Noir is mooi lichtrood van kleur en is zeer elegant. De neus is fruitig met tonen van aardbeien en kersen. Heerlijk om licht gekoeld te drinken.

Deze prachtige lichte rode wijn is bij Slijterij ’t Bockje speciaal voor u in de aanbieding, 3 halen = 2 betalen.