Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wonder(lijk)

Protestantse gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – We gaan op weg naar Kerst want deze week is de eerste adventsweek. Dat is de tijd van verstilling en verlangen naar de geboorte van het Licht van God in ons en in de mensen om ons heen. We verlangen in deze tijd allemaal naar het zelfde, naar eenheid in plaats van tweestrijd tegen elkaar.In de eerste wereldoorlog kropen Duitse en Britse soldaten in deze tijd ook letterlijk uit hun loopgraven en vierden samen Kerst met elkaar. Wonder(lijk)!

We zetten richting Kerst ons hart open en durven onze hardheid, ons ego even los te laten. Er komt ruimte om de zachtheid in ons toe te laten en naar de ander te laten zien.

Wonder(lijk) dat we dit over de hele wereld kunnen! Het is voor mij het bewijs dat het verlangen over de hele wereld en dus in de mensheid is om ten diepste in Eenheid te willen leven. Dat geeft me vertrouwen dat dit diepe zielsverlangen ook op andere momenten in het jaar ruimte kan krijgen als we ook dan onze ego’s wat meer aan de kant kunnen zetten en onze zachtheid naar elkaar kunnen openen.

In de stilte kunnen we ons makkelijker openen omdat we bij onszelf zijn en dichter bij God die in ons is. In onszelf is er minder noodzaak voor ons ego om zich te laten zien en horen. Daar ligt de ruimte die we vaak zoeken in ons leven. Daarom is er tot Kerst iedere dag, behalve zondag een stille meditatie in de kerk in Bathmen. Iedere werkdag om 06.00 uur en zaterdags om 07.00 uur in de ochtend.

Je bent van harte uitgenodigd en meer dan wel:kom om met ons mee te doen.