Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wie wordt de 25ste prins van de Battumse Pompers?

Prins Luuk de Eerste (Luuk in ‘t Hof) met adjudant Willempie (Willem Brilman).

BATHMEN – Zaterdagavond 4 februari presenteert carnavalsvereniging De Battumse Pompers zijn nieuwe Prins. Afgelopen jaar was Prins Luuk de Eerste (Luuk in ‘t Hof) de prins van het dorp, met adjudant Willempie (Willem Brilman) aan zijn zijde.

De Battumse Pompers is dé carnavalsvereniging van Bathmen en dit jaar zal voor de 25ste keer het carnaval worden gevierd in de vertrouwde Residentie Café De Brink. Het carnavalsweekend is van zaterdag 25 februari t/m maandag 27 februari. De Battumse Pompers zullen dan verschillende activiteiten presenteren met op zondagmiddag kindercarnaval en op maandag de bekende biertapwedstrijden en de bekendmaking van De Battummer van het jaar 2017. Ook zal er een bezoek aan het Dijkhuis worden gebracht om met de bejaarden van Bathmen een gezellige middag te houden.

Voordat het echter zover is zal er eerst een nieuwe prins moeten zijn en op zaterdagavond 4 februari zal dit om 11 over 11 bekend gemaakt worden. Het zal een groot feest worden, verschillende carnavalsverenigingen uit de regio zijn aanwezig zijn en ook de stadsprins van Deventer, Prins Hanze XX, is aanwezig.

In Bathmen wordt er al druk gespeculeerd wie de nieuwe prins van Bathmen zal zijn. Uiteraard is dit nog niet bekend, maar wat de Raad van Elf wel kan zeggen, is dat de nieuwe prins van Bathmen een zeer geziene Bathmenaar is, die een feest tot een waar feest kan brengen! En er zal ook niet alleen carnavalsmuziek gedraaid worden; de nieuwe prins geniet vooral van rock en metal muziek. Menigeen zal dan ook positief verrast zijn met de nieuwe prins en zijn twee adjudanten. Jawel, dit jaar heeft de prins van de Battumse Pompers twee adjudanten!

Kortom: het wordt weer een zeer gezellige avond bij De Brink op zaterdag 4 februari.