World Fair Trade Day en moederdagaanbieding bij Wereldwinkel Bathmen

BATHMEN – Over de hele wereld is het zaterdag 11 mei ‘World Fair Trade Day’. En er valt wat te vieren want steeds meer mensen kopen fairtrade koffie, bananen en chocolade. Daardoor kunnen steeds meer hardwerkende boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden werken aan een beter bestaan. De Wereldwinkel draagt hier haar steentje aan bij.Maar we zijn er nog lang niet. In heel veel landen werken mannen, vrouwen en helaas ook kinderen onder slechte arbeidsomstandigheden voor een laag loon. Op deze dag wordt hier wereldwijd aandacht aan besteed. Dus blijf kiezen voor fairtrade alternatieven, dat geldt voor foodproducten maar natuurlijk ook voor kleding.

In de week voor Moederdag heeft de Wereldwinkel Bathmen speciale aandacht voor prachtige kralen uit Kenia en ‘Sjaals met een verhaal’ uit India. En daarom worden in de week van 4 t/m 11 mei de sieraden, sjaals en tassen met 15 % korting aangeboden.

De prachtige handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek komen uit Kenia, Oost Afrika. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt. Meer dan 350 lokale vrouwen zijn in dienst bij Kazuri en elk steentje wordt met de hand gevormd en geglazuurd. De collectie bestaat uit halskettingen, armbanden, oorbellen en ringen in prachtige kleurencombinaties. De kralen zijn ook los te koop en op deze manier is het mogelijk om een eigen ketting samen te stellen. En natuurlijk zijn deze kralen fairtrade geproduceerd. Dus kom deze week naar de Wereldwinkel en maak moeder blij met een mooie ketting, sjaal of tas!

Op zaterdag 11 mei staan in de winkel een hapje en een drankje klaar in verband met World Fair Trade Day.