Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zalig Pasen!

Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – Pasen is voor de Kerk hét feest. Da’s ook wel een beetje logisch want de Kerk zou zonder Pasen niet bestaan. Als dat hele verhaal over Jezus – dat Hij niet dood is maar leeft – niet zou zijn verteld en niet zou zijn geloofd, dan zou Hij en zijn navolgers gewoon in de vergetelheid zijn geraakt. In Zijn tijd werden er wel meer mensen gekruisigd en gingen er natuurlijk ook wel meer mensen dood. Niks bijzonders. Maar iemand kruisigen, dood zien gaan, begraven en die dan een paar dagen later weer in levenden lijve rond zien hobbelen, tja, da’s andere koek.Hoopjes mensen denken dat het reuze modern en vooruitstrevend is om dit hele verhaal niet te geloven. Nou, da’s dan spijtig, want dit verhaal werd in het jaar 0 al door hoopjes mensen niet geloofd. Het verhaal dat Jezus is opgestaan uit de dood is er nooit als koek ingegaan. Het zou gek zijn als het anders zou zijn. Want opstaan uit de dood kan natuurlijk helemaal niet. Volstrekt absurd verhaal!

Maar nu is er een mannetje geweest, een zekere Tertullianus. Hij leefde van 160 tot 230. Al een tijdje terug dus. En hij zei: “De zoon van God is gestorven. Dit is geloofwaardig omdat het absurd is. En eenmaal begraven, herrees Hij. Dit is zeker omdat het onmogelijk is.” Logisch natuurlijk, want waarom zou je moeten geloven wat mogelijk is? Alleen het onmogelijk vraagt om geloof.

Het is heerlijk om te geloven dat de dood het einde niet is! Het bevrijdt van alle tijdsdruk en dat stelt je in staat om zonder zorgen voor morgen voluit van déze dag te genieten. Met Pasen vieren we het einde van de dood, een leuker feest kun je niet bedenken! In de kerken van Bathmen en Okkenbroek vieren dit feest om 10.00 uur. Wel:kom!