Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Zeer geslaagde busreis naar Lievelde


afgesloten met geweldig buffet van ‘Samen Eten’

BATHMEN – Vrijdag 28 juni heeft het jaarlijks Battums uitje plaatsgevonden. Voor de derde keer is het gelukt om met een volle bus een gezellige dag uit te gaan.

Rond 09.00 uur kwamen de eerste mensen al binnen om onder genot van een kopje koffie te wachten tot de bus voor kwam rijden. Nadat iedereen een plekje had gevonden in de bus ging de reis via een mooie route over Harfsen, Almen, Ruurlo richting Lievelde.

Op het prachtige terras van Erve Kots werd men ontvangen met koffie en pillewegge. Het beloofde een stralende dag te worden. Twee vrijwilligers van het museum namen de groep mee om een mooie rondleiding te verzorgen en te vertellen over het ontstaan van Erve Kots en over de attributen die hier staan.

Na een zeer royale broodmaaltijd is een gedeelte van de groep naar de kaasmakerij van de familie Weenink gegaan. De rest heeft zich verspreid over het museum en het zonnige terras. Gezien het prachtige weer was een wijntje, biertje of fris zeer welkom.

Nadat de hele groep compleet was en er nog een versnapering genuttigd werd, is men tegen 16.00 uur richting Bathmen vertrokken.

De dames van Samen Eten hadden in de Heeren van Dorthzaal van Cultuurhuus Braakhekke een prachtig koud en warm buffet klaargezet. Het bleef nog lang gezellig en er werd al druk nagedacht over de bestemming voor volgend jaar.

Deze prachtige dag werd mede door sponsoring en bijdrages van 4Dmakelaars van de Provincie Overijssel, Boks Scholtenstichting en ‘t Bockje mogelijk gemaakt.

De dames van Samen Eten hebben in juli een welverdiende vakantie, maar de vrijwilligers van het Cultuurhuus en het Infopunt verzorgen dan op vrijdag 26 juli het diner.

Aanmelden kan via het Infopunt: 0570-540839.