Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zilversmid Dambar uit Nepal bij Wereldwinkel Bathmen

BATHMEN – Op zaterdag 1 december komt zilversmid Dambar uit Nepal van 11.00 uur tot 17.00 uur naar de Wereldwinkel en de Bibliotheek.Net als in juni 2017 brengt hij een grote collectie aan zilveren sieraden mee. Toen was de belangstelling groot en kreeg hij veel enthousiaste reacties. Graag komt hij de Wereldwinkel nog een keer bezoeken, dit keer samen met zijn collega. De sieraden komen uit zijn eigen atelier, vervaardigd door Dambar zelf en z’n werknemers.

Alle geëxposeerde sieraden zijn ook te koop. Prachtige ringen, armbanden en oorhangers. Vaak met een symbool of speciale betekenis. Het is leuk om hem aan het werk te zien. Hij en zijn collega passen eventueel ter plekke ook sieraden aan naar eigen wens. Hoge eisen worden gesteld aan vakmanschap en design. Bovendien moet voldaan worden aan de richtlijnen van Fairtrade. Alle inkomsten gaan naar Dambars bedrijf. Hierdoor krijgen meerdere Nepalese families een beter bestaan.

Dambar is geboren als Dalit, de laagste kaste in Nepal. Hij had in 1986, na een ziekbed, het geluk een Nederlander te ontmoeten die zijn schoolgeld en opleiding tot zilversmid betaalde. Zijn Nederlandse sponsor hielp hem daarna met de bouw van een huis met werkplaats in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal.

Maak vast kennis met hem op zijn website: www.dambar-silver.com

Kom dus op zaterdag 1 december naar de Wereldwinkel. Op deze dag worden ook de kerstartikelen aangeboden met een korting van 25 %. En dat is mooi meegenomen zo vlak voor Sinterklaas!

Dus nog een extra reden om op zaterdag 1 december de Wereldwinkel te bezoeken!