Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zomeravondconcerten muziekvereniging Orpheus

groot succes

Zomeravondconcerten

BATHMEN – De zomeravondconcerten van Orpheus zijn bij het publiek goed in de smaak gevallen, waarbij slechts eenmaal vanwege het programma binnen moest worden voortgezet.

Dat overkwam het fanfare orkest op 23 juni; dat vanwege het te koude en onstuimige weer geen optreden buiten bij ‘t  Dijkhuis kon verzorgen. Ook de bewoners van ‘t Dijkhuis zijn binnen gebleven. Voor hen hebben de Blazersklas en het leerlingen orkest in de Rotonde een leuk concert verzorgd. De twee orkestjes traden zowel individueel op als gezamenlijk en dat viel heel goed in de smaak bij de bewoners.

Donderdag 25 juni was het de beurt aan De Langenberger Muzikanten die op het pleintje van de Walnotenhof het 10 jarig bestaan van de wijk opluisterden. Met een heuse tent, patatkraam, ijskraam, zitjes en voldoende fris en bier was het goed toeven op deze zonnige avond. De bewoners van de Walnotenhof waren erg in hun nopjes met deze muziek en het jubileumfeest.

Dinsdag 30 juni mocht het fanfare orkest onder leiding van Berjan Morsink het nu wel proberen in de wijk Vegerinkskamp. Onder een strak blauwe hemel werd onder grote belangstelling een fris en luchtig muzikaal programma ten gehore gebracht. Met tevens ook een serieus muziekstuk genaamd ‘Mission to Mars’ wat fraai werd uitgevoerd. De optredens van het fanfareorkest werden afgewisseld met optredens van slagwerkgroep Battle. Instructeur/dirigent en tevens slagwerk docent Ronny Wolterink had een leuk programma voorbereid, waarbij voornamelijk het zogenaamde ongestemde slagwerk  werd gebruikt. Voor solo’s op bongo en snares draaien de heren hun hand niet om. De muziekwerken werden puik uitgevoerd ondanks dat de wind muziekstukken soms van de lessenaar blies. Na dit concert heeft Orpheus nog even nageborreld bij Hét Cafe Braakhekke als afsluiting van een wederom een mooi muzikaal seizoen.