Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zorg voor je ziel

Protestantse Gemeente Bathmen

BATHMEN – Natuurlijk is het goed om voor je lijf te zorgen. Sporten is daarom gezond. Maar die goeie oude Juvenalis (die zo’n beetje rond 100 na Christus leefde) tetterde het al in het rond: een gezond lichaam is slechts één kant van de medaille. Een gezonde geest is de andere kant. Geest en lichaam gaan hand-in-hand en dús moet je zo ook allebei trainen om ze in goede conditie te houden.

De kerk zou je kunnen zien als een soort fitnesscentrum voor je ziel, compleet met een gevarieerd aanbod van activiteiten. Niet zozeer om alle ‘klanten’ het naar de zin te maken maar omdat elke ziel nu eenmaal anders is: de ene ziel heeft meer baat bij het een, een ander ziel weer bij iets anders. En dat is prima: zoveel zielen, zoveel smaken.

Waar het toch om te doen is, is dat je voorkomt dat je aan ‘geestelijke bloedarmoede’ komt te lijden. Eén van de beste preventieve middelen is de kunst om je te verwonderen. En dat gaat soms het gemakkelijkste met de dingen die vreemd voor je zijn. De vreemdste is vaak de Ander.

Afijn, iedereen die komende zondag wat aan de eigen ziel wil werken is van harte welkom in de Battumse Dorpskerk aan het Kerkplein. Zoals altijd is de toegang vrij en we beginnen om 10.00 uur. Wel:kom!