Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Deze zweetdruppels zijn mede mogelijk gemaakt door

Studio 1980!

deze-zweetdruppels-zijn-mede-mogelijk

DEVENTER/BATHMEN – De Brink tot Brink bedrijvenloop, leuk om te doen, maar levert het als bedrijf ook iets op? Maakt het uit of je meeloopt als individueel of met collega’s? Waarom zou je als bedrijf of ondernemer meedoen aan de bedrijvenloop? Aan het woord Nancy Gerritsen van Studio 1980, winnaar van de bedrijvenloop 2016.

“Wij hebben vorig jaar voor het eerst meegelopen met de Brink tot Brinkloop als bedrijf, met Studio 1980. Dit is een eenmanszaak in Grafische Vormgeving in de breedste zin van het woord qua website drukwerk, logo’s, maar ook video’s, infographics, tekstschrijven, alles wat maar vormgegeven kan worden. Harm Dijkman is de oprichter. Ik ben o.a. tekstschrijver voor Studio 1980. Wij keken in de regio naar lopen met een goede uitstraling of die zijn op data waarop het goed uitkomt. De Brink tot Brink loop was bij ons al wel bekend omdat we individueel al wel eens hadden gelopen. Maar we hadden nog nooit in de vorm van een bedrijvenloop meegedaan en we vonden de route van Deventer naar Bathmen een leuke route, dus besloten we om eens in te schrijven als bedrijf.”

 

We hadden niet de intentie om te winnen

“Ik heb met een paar collega’s gelopen, geen vaste collega’s, maar mensen die regelmatig iets met/voor ons doen en nog één aangewaaide vriend. Vorig jaar deden we voor het eerst mee en tot onze verrassing wonnen we hem ook. We hadden helemaal niet gekeken wie onze concurrenten waren en welke tijden er werden gelopen en we startten ook helemaal niet met de intentie om te winnen, maar we zijn wel lopers die door kunnen lopen, ik ook. En toen we over de finish kwamen gingen we wel een beetje rekenen, want iedereen had een PR gelopen. Maar we hadden geen idee hoe we ten opzichte van anderen in onze tijd zaten, dus we waren wel blij verrast toen we wonnen. We kregen een mooi beeldje en dat staat nu bij ons op kantoor. We hebben direct besloten dit jaar weer mee te doen en we hebben ook gelijk in de buurt gekeken of er nog meer van dit soort lopen waren om als bedrijf aan mee te doen. We hebben ook aan andere meegedaan, maar niet gewonnen…”

 

Wie zijn ze en wat doen ze?

“Wat het oplevert? Het is niet zo dat de volgende dag de telefoon roodgloeiend staat, maar je doet dit meer omdat je als bedrijf een sportieve uitstraling wilt hebben. Op ons shirt stond bijvoorbeeld: Deze zweetdruppels zijn mede mogelijk gemaakt door Studio 1980, met een muis erbij om de link naar grafische vormgeving te leggen. Want je hoopt natuurlijk wel dat onderweg mensen denken, wie is Studio 1980 en wat doen ze en ons dan nog eens opzoeken. “Het kan geen kwaad en je doet iets aan naamsbekendheid. Bovendien is het een leuk evenement in de regio waar je wilt opvallen. Het gaat om de combinatie van naamsbekendheid en de sportieve activiteit die je zelf doet. Winnen helpt natuurlijk wel, want de volgende dag stond er wel groot in de Deventer krant: Studio 1980 wint bedrijvenloop! Dat is toch mooi meegenomen. Dus wij gaan dit jaar zeker weer deelnemen!”