Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zwols Vocaal Ensemble geeft concert in Bathmen

BATHMEN – Op zondag 5 november geeft het Zwols Vocaal Ensemble een concert in de Dorpskerk te Bathmen, aanvang 15.00 uur. Het Zwols Vocaal Ensemble is opgericht in 1986 door de huidige dirigent Martien Hovestad. Het koor streeft naar een hoog zangtechnisch niveau.Van de ca. 28 leden die allen amateur zijn, wordt dan ook een goede stemkwaliteit geëist en 100% inzet. Het repertoire van het koor is zeer divers. Het bestaat uit werken van componisten uit de vroege Renaissance tot en met de 20e eeuw. Veel affiniteit heeft het koor met de Engelse kerkmuziek. Componisten als Tomas Tallis en Benjamin Britten keren regelmatig terug op het repertoire.

Eens in de drie jaar maakt het koor een concertreis naar het buitenland. In 1994 en 1997 heeft het Zwols Vocaal Ensemble opgetreden in Engeland en werden er o.a. Evensongs gezongen in de kathedralen van Ely en York. In 2002 en 2005 gingen de reizen naar Duitsland, in 2008 Denemarken en in 2011 wederom naar Engeland. Deze concertreis stond in het teken van het 25 jarig jubileum van het koor. De laatste concertreis dateert van oktober 2014 toen een bezoek aan Zweden werd gebracht. En nu, in de herfst van 2017, wordt er een concertreis van vijf dagen gebracht aan Dresden.

Na deze concertreis zal het Zwols Vocaal Ensemble een concert geven in de Dorpskerk in Bathmen. Op het programma staan werken van o.a. Sweelinck, Schütz, Purcell, Brahms, Britten en Strawinsky. Medewerking verlenen twee organisten namelijk Mannes Hofdink en Adriaan Koops.

Toegang: € 15.00. Donateurs: € 10,00. Jongeren tot 18 jaar gratis toegang.