Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

1925 – 2015:

Muziekvereniging Eendracht

1925 - Muziekvereniging Eendracht 1

COLMSCHATE – Maart 2015: Eendrachtmaand, jubileummaand… Groots feest met een expositie en een sprankelend voorjaarsconcert. Waarom? Omdat Eendracht negentig jaar bestaat!

 

Muzikanten en voetballers

Muziekvereniging Eendracht is op 1 maart 1925 opgericht uit de toenmalige voetbalvereniging Eendracht. De eerste muzikanten waren dus eigenlijk voetballers! Men had er genoeg van om de muziekvereniging in Wesepe te vragen om in Colmschate te komen spelen. Dit kostte dan 25 gulden en de Colmschater konden dat zelf wel verdienen met een eigen vereniging. Geleidelijk aan werd gestart met 16 leden. Het ging in die eerste jaren voorspoedig met Eendracht, toen nog een fanfare.

 

Van fanfare naar harmonie

In maart 1939 deden houten instrumenten hun intrede; dit betekende een overschakeling van fanfare op harmonieorkest. In die jaren ging men regelmatig op concours. In de loop van de jaren werd Eendracht uitgebreid met een drumband, majorettes en een boerenkapel.

In de decennia daarna ging Eendracht nog regelmatig op concours en werden optredens op straat verzorgd.

 

1925 - Muziekvereniging Eendracht 2

Muziek maken blijft altijd leuk

Tegenwoordig bestaat de vereniging uit een harmonieorkest van ruim 35 leden. Daarnaast een opleidingsorkest met ongeveer 15 leerlingen zowel jong als oud. En in 2011 is het Stijlorkest opgericht. Dit flexibel inzetbare orkest van zo’n 14 muzikanten is opgericht om meer optredens te verzorgen. Hiervoor is een herkenbaar en afwisselend repertoire samengesteld.

Ook start Eendracht elk jaar met een of meer blokfluitgroepen op de basisscholen in de buurt. De leeftijd van de leden varieert van 8 tot ruim 65 jaar; dat geeft al aan dat je bij Eendracht nooit te jong of te oud bent om muziek te maken.

 

Feestelijk vieren

Om het 90-jarig bestaan feestelijk te vieren laten op zaterdag 28 maart al deze onderdelen van muziekvereniging Eendracht van zich horen tijdens het grootse jubileumconcert in De Kuip te Colmschate. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is wegens de verjaardag gratis. Er zijn verschillende gastmuzikanten uitgenodigd en er wordt gezongen en gedanst. U bent van harte welkom!

 

Expositie

Ter ere van het 90 jarige jubileum is er daarnaast ook een expositie van oude foto’s, uniformen en voorwerpen van Eendracht door de jaren heen. Deze wordt feestelijk geopend op dinsdagavond 24 maart en is vrij te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Kuip.

Meer informatie kunt u vinden op www.eendracht-colmschate.nl

1925 - Muziekvereniging Eendracht 3