Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

20-jarige Ulebelt houdt Oogstfeest op 17 september

‘Ule-bellenblazen’ tijdens het Oogstfeest.

COLMSCHATE – De Ulebelt houdt haar jaarlijkse Oogstfeest op zondag 17 september van 11.00 tot 17.00 uur, een bruisend en feestelijk evenement! Dit jaar is het extra feestelijk, want de Ulebelt bestaat 20 jaar! Er is een streekmarkt, muziek, kinderactiviteiten (zoals boogschieten), demonstraties, lekkere hapjes, uitgebreid terras, broodjes bakken. Rond 13.30 uur vindt de opening plaats van een nieuw muzikaal element: de ‘Duizendpoot’ op het terrein!Op de streekmarkt zijn handgemaakte streekproducten te vinden, confituren, tapenades en bijzondere spreads, bamisoepen, gado gado, saté en Indonesische koekjes volgens eigen authentiek recept, biologische poffertjes, mozaïek, glas in lood, decopatch, pentekeningen, wereldwinkel, wol, pie’s en edelstenen. Uiteraard zijn de natuur- en milieuorganisaties van Deventer (zoals IVN en Vogelwerkgroep) ook present met een informatiestand, net als de Deventer Energie coöperatie.

Tijdens het Oogstfeest kunnen jong en oud boogschieten, verzorgd door Handboogschieten Deventer. Ook zijn er demonstraties houten handbogen maken door Handbogenbouw Deventer. Er zijn demonstraties in mozaïek maken. Uiteraard is er muziek om naar te luisteren, lekkere hapjes en drankjes en zijn er kinderactiviteiten.

Het natuur- en milieueducatieve centrum de Ulebelt bestaat twintig jaar. Ooit begonnen als Milieucentrum Deventer in een nog vrij lege wijk, is het de laatste jaren uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie op een prachtige locatie. Veel kinderen uit de wijk en wijde omgeving zijn opgegroeid met bezoekjes aan de Ulebelt, de buitenlessen, de dieren, speelplekken en (school-)tuinen. Ook volwassenen kennen de Ulebelt al jaren als plek voor buiten genieten, vrijwilligerswerk, vergader- en cursuslocatie etc. Dit 20-jarig bestaan viert de Ulebelt deze dag ook met genodigden. Een fototentoonstelling over 20 jaar Ulebelt en een jubileumboekje zijn deze dag te bekijken.