Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

99 Uur zitten voor bouwkavel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

COLMSCHATE – Dimitri en Shanna Drijver hebben het er voor over om 99 uur te gaan zitten wachten voor een bouwkavel van 883 m2 op Spijkvoorde.

Zij wilden de eersten zijn en hebben donderdagavond om negen uur hun tentje opgeslagen bij de basisschool de Vijf-er in de Vijfhoek.

Het was erg koud, maar ze hebben heerlijk geslapen. Vrijdagmorgen om zes uur werden  zij door de politie gewekt en moesten van hun plek weg. Maar de politie had wel begrip voor hun situatie.

Met veel hulp van de school werden er onderhandelingen gepleegd per telefoon door de conciërge Dhr. Rodijk wat men er mee aan moest. De familie Drijver moet tot maandagavond  half acht blijven zitten.

Onder tussen heeft men het grasveld gebruikt zonder tent. In overleg met de gemeente gaat men vrijdagmiddag een tent plaatsen bij de school. En de familie mocht de tent waar zij in slapen weer op de plek neer zetten. (Zie foto.) De kavel is van de gemeente Deventer en Drijver wil vrij bouwen op een kavel met een flinke afmeting die alleen de gemeente nog heeft, maar  daar moet je wel wat voor over hebben!

Dimitri Drijver woont zelf al 15 jaar in Deventer en zijn vrouw Shanna Visser komt oorspronkelijk uit Rotterdam. Als men gaat bouwen en er gaat wonen dan gaan de twee kinderen hier naar school en dan hebben ze wat ze graag wilden hebben. Dit wordt wachten tot maandagavond. Foto Alex Schokker.