Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bevrijdingsconcert

Bevrijdingsconcert

COLMSCHATE – In 2015 is het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetting. Speciaal daarom verzorgen The Liberation Singers op 5 mei 2015 vanaf 14:30 uur in de Ichtuskerk in Colmschate samen met blaaskwintet Oostenwind, (fluit, klarinet, hobo, hoorn en fagot) een bevrijdingsconcert. De toegang is gratis.

The Liberation Singers bestaan dit jaar uit 27 zangers en een eigen combo. Dirigent is Klaas van der Meulen. The Liberation Singers zingen in verzorgingshuizen, maar ook voor groter publiek. Het repertoire van The Liberation Singers omvat meer dan vijf decennia popmuziek, van We’ll meet again van Vera Lynn via He’s not heavy, he’s my brother van The Hollies en Unwritten van Natasha Beddingfield tot War van Kensington.

 

Blaaskwintet Oostenwind

Het blaaskwintet is januari 2002 gestart op initiatief van dwarsfluitdocent Anke de Bruin.

Oostenwind speelt elk jaar op een van de zomerzaterdagmiddagconcerten in de kerk van Almen. Daarnaast speelt Oostenwind voor basisscholen en instellingen en verzorgt het muzikale intermezzo’s.

Het repertoire van het kwintet is gevarieerd: W.A. Mozart (Quintet, Divertimento, Parthia in B), L. Farrenc (Sextet), A. Liadov (8 Russian Folksongs), L. Thuille (Sextet), S. Prokofjev (Peter en de Wolf), C. Saint-Saëns (Carnaval der Dieren). Speciaal voor Oostenwind componeerde de Nederlandse componiste Lia Rieu het sextet Voilà.

Tijdens dit concert worden er nummers gezongen die passen bij het thema “oorlog en vrede, bevrijding en hoop”. Voor dit bijzondere concert is door Klaas van der Meulen een arrangement voor koor en blaaskwintet gemaakt van het nummer “Who wants to live forever” van Queen.