Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bijeenkomst ‘Tinnitus: 24 uur per dag herrie in je hoofd’

COLMSCHATE – Een ruis, een piep, gebrom. Een hoge toon of een lage toon. Een enkele keer een heel muziekstuk. Continu of afwisselend. Oorsuizen of tinnitus; dat betekent geluid horen dat er niet is…..Tinnitus kent vele vormen. De geluiden zijn er in werkelijkheid niet, maar je hoort ze wel. Dat voortdurende geluid in je hoofd kan er in een heel lichte vorm zijn, maar ook allesoverheersend.

Tinnitus kent vele oorzaken. Naar schatting hebben in Nederland 1 miljoen mensen een vorm van oorsuizen. Het aantal mensen met oorsuizen neemt de laatste jaren toe. De landelijke actie om tijdens festivals en popconcerten oordopjes te gebruiken is een uitvloeisel van de toenemende aandacht voor dit verschijnsel: een piep in mijn oor! Medio december vorig jaar zijn behandelmethodes ondergebracht bij zorgverzekeraars. Desalniettemin nemen de wachtlijsten bij Nederlandse aanbieders van tinnituszorg toe. Samenwerking met Belgische bedrijven is in gang gezet, met goede resultaten. In Nederland is inSentis Nederland de nieuwe aanbieder voor behandeling van tinnitus.

 

Waar en wanneer

Op dinsdagavond 6 februari is er een bijeenkomst voor mensen met tinnitus. Deze vindt plaats in de Ichtuskerk, Holterweg 106 in Colmschate (Deventer). De zaal gaat open om 19.00 uur. Aanvang van de lezing door de heer K. Gillissen (ervaringsdeskundige) om 19.30 uur. Ringleiding is aanwezig, alsmede een schrijftolk.

 

Programma

Tijdens het programma wordt ingegaan op de oorzaken, behandelmethodes en vertelt ervaringsdeskundige Karel Gillissen welke invloed deze gehooraandoening heeft op het dagelijks functioneren. Tevens worden adviezen gegeven over het omgaan met tinnitus, (zowel privé als op het werk) wanneer medische behandeling niet mogelijk is.

De heer Gillissen is al jaren ervaringsdeskundig spreker voor de Stichting Hoormij en kampt zelf met de last van tinnitus. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

 

Bijeenkomst bijwonen?

Meld je dan aan! Via de website: www.stichtinghoormij.nl/tinnitus

 

Praktische informatie

Datum: 6 februari 2018.

Tijd: 19.30 – 21.30 uur – inloop vanaf 19.00 uur.

Plaats: Ichtuskerk, Holterweg 106, 7429 AH Colmschate.

Kosten: geen

Opgave: via website www.stichtinghoormij.nl

Georganiseerd door: Stichting Hoormij i.s.m. Stichting Fooruit