Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

BoekStart inloopochtenden;

lees en zing met je hummeltje

BoekStart inloopochtenden

COLMSCHATE-OKKENBROEK – Voorlezen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Samen plaatjes kijken en verhaaltjes vertellen is goed voor de taalontwikkeling en versterkt de band tussen jonge kinderen en ouders.

BoekStart is een project dat (mede) uitgevoerd wordt door de bibliotheek om voorlezen aan kleintjes te bevorderen. Vanaf 6 maanden kunnen baby’s al woorden herkennen, maar hoe lees je nou het beste voor aan zo’n hummel? En wat zijn leuke boekjes? Tijdens de BoekStart inloopochtenden geven voorleesvrijwilligers tips en trucs. Ouders met jonge kinderen zijn van harte welkom!

De inloopochtenden vinden wekelijks plaats van 10.00 tot 11.00 uur op woensdagochtend in de Bibliotheek Colmschate en de Bibliotheek Okkenbroek.

Dankzij enthousiaste voorleesvrijwilligers kunnen deze inloopochtenden plaatsvinden. Om het BoekStart voorleesteam te versterken is de Bibliotheek Deventer op zoek naar vrijwilligers die de BoekStart inloopochtenden willen gaan begeleiden.

De vrijwilliger heeft een passie voor (voor)lezen, affiniteit met kinderen tussen de 0 en 4 jaar en interesse in stadsgenoten met een andere sociaal-culturele achtergrond.

De voorleesvrijwilligers worden begeleid door medewerkers van team educatie van de Bibliotheek Deventer en krijgen de mogelijkheid de training “Interactief voorlezen” en “Boekkeuze” van de Volksuniversiteit Stedendriehoek te volgen.

Voor meer informatie: Neem contact op met  Hetty Odenthal van de Bibliotheek Deventer, e-mail: hodenthal@obdeventer.nl , tel. 0570–675773.