Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dag van de Duurzaamheid:

lezen en fietsen bij Ulebelt

Dag van de Duurzaamheid

COLMSCHATE – De jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid op vrijdag 9 oktober staat bij de Ulebelt in het teken van voorlezen en fietsen. Wethouder Liesbeth Grijsen zal om 11.30 uur een schoolklas komen voorlezen in de stal van de kinderboerderij. Vervolgens gaat zij samen met de kinderen de twee splinternieuwe energiefietsen in gebruik nemen.

De middenbouwgroep van de Ontdekkingschool komt samen met meester Jans Kirchoff naar de Ulebelt voor deze duurzame activiteiten. De Dag van de Duurzaamheid vraagt jaarlijks aandacht voor duurzaamheid door op één dag zoveel mogelijk duurzame activiteiten te laten plaats vinden. “Als duurzaamheidscentrum grijpen we de Dag van de Duurzaamheid aan om op een leuke en laagdrempelige manier dit thema onder de aandacht te brengen. De nieuwe energiefietsen bieden natuurlijk goede aanknopingspunten om het thema energie te laten beleven,” aldus coördinator educatie Maike Nelissen van de Ulebelt.

De voorleesactie vindt plaats in kader van de landelijke voorleesactie vanuit de Duurzame Pabo’s . In het hele land worden kinderen voorgelezen uit het boek Kapsones, geschreven door prinses Laurentien en Jan Terlouw.

De energiefietsen kon de Ulebelt aanschaffen vanwege een donatie van Univé; en met de energiefietsen kunnen kinderen ervaren hoeveel energie het kost om bijvoorbeeld een mobieltje op te laden of een lamp te laten branden. De energiefietsen –een soort hometrainers- bieden een competitie-element aan, omdat er lampjes op het meetpaneel gaan branden naarmate er harder gefietst wordt. Uiteindelijk gaat de grote oranje zwaailamp branden.