Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De Colm in Colmschate ondanks graafwerkzaamheden goed bereikbaar!

COLMSCHATE – Hoveniersbedrijf De Colm aan de Holterweg staat zeer goed bekend als het gaat om de verkoop van goede kwaliteit kerstbomen met een ruime keuze.Wie echter rond deze tijd een boom wil gaan kopen, kan even in twijfel staan of het bedrijf momenteel wel bereikbaar is. Er wordt tussen de Holterweg en De Colm namelijk druk gegraven ter voorbereiding van de huizenbouw voor het plan Cellarius aldaar. De graafmachines moeten hierdoor noodgedwongen ook de toegangsweg naar De Colm gebruiken.

Die graafwerkzaamheden hadden al lang afgerond moeten zijn, een paar maanden geleden zelfs al. De familie Nijkamp van De Colm was blij dat het dan ruimschoots voor de kerstperiode klaar zou zijn. Echter, niets is minder waar!

Gelukkig is er een oplossing gekomen in de vorm van rijplaten, waardoor de potentiële kerstboomkopers tóch hun doel kunnen bereiken! Vanaf de Holterweg kan men bij het bord ‘De Colm’ gewoon het pad met de met de platen inrijden.

 

Vuurwerk

Het is dit jaar voor het eerst dat de firma Bos van de Hoge Hondstraat te Deventer vuurwerk zal verkopen in het pand van De Colm. In het verleden werd dit alles (van inkoop tot verkoop), door de familie Nijkamp zelf gedaan. Er is al eens eerder tussen Bos en Nijkamp gesproken over een eventuele samenwerking. Hier werd toen van af gezien. Recent kwam dit onderwerp weer naar boven. Nu is er echter voor gekozen dat Bos de totale regie over de vuurwerkverkoop in handen neemt.

Toch zal de familie Nijkamp niet geheel op de achtergrond verdwijnen: ze blijven tijdens de verkoopdagen gewoon mee helpen.