Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

DIJC zamelt geld in voor Serious Request

DIJC zamelt geld in

COLMSCHATE – De DJ’s van 3FM zitten de dagen voor Kerst weer in het Glazen Huis om samen met het Rode Kruis geld in te zamelen. Dit jaar voor kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden in oorlogs- en conflictgebieden en die daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling.Terwijl de DJ’s zes dagen niets mogen eten, stapelen de leden van de Deventer IJsclub op zaterdag 19 december juist koolhydraten om ’s ochtends zoveel mogelijk rondjes te schaatsen en daarmee geld op te halen voor de actie.

Alle afdelingen van de Deventer IJsclub doen mee: kunstrijden, hardrijden en marathon en recreatie. Initiatiefneemster Joke Koersen is trainster van een jeugdgroep van hardrijden. Enkele jaren geleden kwamen de schaatsers uit haar groep zelf met het idee om geld in te zamelen voor Serious Request. Wat klein begon groeide uit tot een DIJC-brede actie. “Je merkt dat het schaatsers van alle leeftijden inspireert. Jongeren proberen zoveel mogelijk geld op te halen, oudere rijders sponsoren vaak zichzelf. De lol voor hen is vooral om te proberen zoveel mogelijk rondjes te rijden in een uur.”

Het is inmiddels het vijfde jaar op rij dat DIJC schaatst voor Serious Request. Ieder jaar doen er meer schaatsers mee en ieder jaar haalt de club meer geld op. “Het is echt gaan leven”, constateert Koersen tevreden. Ze vindt het mooi te zien dat iedereen zo fanatiek is. “Je hoort vaak dat de jeugd tegenwoordig alleen nog maar aan zichzelf denkt, dat ze zo weinig maatschappelijke betrokkenheid hebben. Ik geloof daar niets van. Ze zijn juist heel betrokken, mits het onderwerp maar aansluit bij hun eigen beleving. Dat is waarom het Glazen Huis al jarenlang een succes is. En dat is ook waarom onze schaatsers het zo leuk vinden om met hun hobby geld in te zamelen voor een goed doel”, zegt Koersen.

‘Huisleverancier’ van de Deventer IJsclub, schaats- en skeelerwinkel Meestersport, levert traditiegetrouw een bijdrage aan de actie. Uit de deelnemers worden drie schaatsers getrokken – van iedere afdeling één – die een schaatsgerelateerd cadeau krijgen van Meestersport.

Mocht uw buurman, nichtje, neefje, kleinkind of vriend(in) schaatsen bij DIJC, sponsor hem of haar dan voor een mooi bedrag. En wilt u de schaatsers persoonlijk steunen, kom dan op zaterdag 19 december naar ijsbaan De Scheg en moedig ze aan. Om 8.30 uur beginnen de senioren en oudere junioren met hun uitdaging, vanaf 10.00 uur is het de beurt aan de pupillen en jongste juniorengroepen.