Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Drie koren, één concert

Klankrijkdom en inspiratie in de Ichtuskerk

COLMSCHATE – Op zaterdagavond 13 oktober geven drie Deventer koren een bijzonder concert in de Ichtuskerk te Colmschate. Voor de deelnemende koren Dékoor, Camerata Deventer en Maat 16 vormt dit concert de afsluiting van een muzikale studiedag met onder andere voor elk koor een masterclass met de bekende sopraan Johannette Zomer. Alle drie de koren richten zich op a capella klassieke koorwerken en in het geval van Maat 16 ook op minder voor de hand liggende ‘lichte’ muziek.Voor de studiedag is een uniek concept bedacht: tijdens de masterclass van elk koor krijgt een tweede koor een workshop van de dirigent van het derde koor. Zo wordt deze dag een gelegenheid om met elkaar en van elkaar te leren. Alle muziekstukken waar eerder op de dag aan wordt gewerkt komen terug in het avondconcert. De koren verwachten dat de inspiratie die ze opdoen bij de studiedag zal doorklinken in de uitvoering van de stukken.

Tijdens het concert vertolkt elk koor gedurende 25 minuten een aantal hoogtepunten uit het eigen repertoire. Dat levert een kleurrijk geheel op; met werken vanaf de Renaissance tot eind twintigste eeuw. Daaronder de Deventer componist Sweelinck, bekende en minder bekende namen zoals Palestrina, Monteverdi, Brahms en Finzi en de hedendaagse componisten Eric Whitacre en Ola Gjeilo. Afsluitend voeren de drie koren gezamenlijk een bijzonder lied van Debussy uit.

Het concert begint om 20:00 uur (zaal open 19.30 uur) en duurt tot ca. 21.45 uur. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten. Dankzij een financiële bijdrage van de Gemeente Deventer kan dit concert worden aangeboden voor een entreeprijs van slechts tien euro per persoon. Kaartverkoop uitsluitend bij aanvang van het concert. Het adres van de Ichtuskerk is: Holterweg 108, Colmschate.

Websites van de koren: www.dekoor.eu | www.camerata-deventer.nl | www.maat16.nl