Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dyslexiecafé van start in Bibliotheek Colmschate

COLMSCHATE – Op woensdag 14 september start het nieuwe seizoen van het maandelijkse DyslexieCafé Deventer. Marlies von den Benken van I teach verzorgt de bijeenkomsten in samenwerking met de Bibliotheek en Wijkwinkel Deventer. Iedereen met een vraag over dyslexie is welkom in de Bibliotheek Colmschate, waar het DyslexieCafé plaats vindt.Iedere maand wordt er een thema uitgelicht. In september is dat de toepasselijke vraag ‘Hoe ga je goed van start in het nieuwe schooljaar?’

 

Hoe ga je goed van start in het nieuwe schooljaar?

Start je na de zomervakantie op het voortgezet onderwijs? Dan is het belangrijk dat je niet meteen negatieve ervaringen oploopt bij het leren van de vreemde talen. En dat je leert hoe je het beste kunt gaan leren. Dyslexie gaat niet over als je de overstap naar het voortgezet onderwijs maakt, maar je kunt er wel voor zorgen dat je er zo min mogelijk ‘last’ van hebt. Wil je weten wat je allemaal kunt doen? Kom dan op 14 september naar het DyslexieCafé Deventer.

 

Tips en advies

Voor kinderen, jongeren, ouders en andere volwassenen geeft Marlies tips en advies over de aanpak van dyslexie. Naast gediplomeerd coach is zij ervaringsdeskundige op het gebied van zware dyslexie. Marlies beantwoordt vragen en geeft informatie over o.a. de methode ‘Taal in Blokjes’ die zij in haar praktijk gebruikt en over het spraak-softwarepakket L2S dat zij inzet als hulpmiddel bij dyslexie.

 

Praktische informatie

Plaats: Bibliotheek en Wijkwinkel Colmschate | Flora 259 Deventer

Data: woensdag 14 september, 12 oktober (napraten over de dag van de dyslexie op 8 oktober) en 9 november (Leesachterstand? Niet wachten tot een dyslexieverklaring!)

Tijd: 13.30-15.00 uur. Toegang: gratis.