Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Evensong Colmschate

COLMSCHATE – Op zondag 3 februari zal kamerkoor Collegium Musicum Salland een Choral Evensong uitvoeren in de Ichtuskerk te Colmschate. Er zullen werken gezongen worden van o.a. Farrant, Oxley, Bairstow en Dyson. De Evensong begint om 19.00 uur.U vindt de Ichtuskerk op het volgende adres: Holterweg 106, 7429 AH Colmschate.

 

Wat is een Evensong?

Een Evensong is een getijdengebed uit de Anglicaanse kerk, vergelijkbaar met de Katholieke vesper. De orde van dienst ligt grotendeels vast en is te vinden in het Book of Common Prayer. Voor de verschillende onderdelen wordt een aantal Engelse religieuze stukken uit verschillende periodes gezongen, afgewisseld met Anglicaanse gebeden. Naast de puur liturgische werken is er ook ruimte voor muziek die naadloos past bij het karakter van deze dienst.

Het is de combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde (koor)muziek, ingebed in een eeuwenoud ritueel dat een Choral Evensong zo bijzonder maakt. Dus geen concert maar wel een moment van bezinning, om even de dagelijkse beslommeringen te laten voor wat ze zijn en ondergedompeld te worden in een prachtige serene sfeer.

 

De Evensong wordt uitgevoerd door kamerkoor Collegium Musicum Salland uit Ommen. Het koor staat onder de bezielende leiding van Henk Ophoff die hiernaast ook het Jongenskoor Dalfsen en sinds kort ook een Girls Choir onder zijn muzikale hoede heeft.

 

Omdat het hier een viering betreft is de toegang vrij. Na afloop zal er een collecte zijn om de onkosten te bestrijden.

Kijk ook eens op www.kamerkoorsalland.nl

(Foto: Henk Gaasbeek, Ommen.)