Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Expositie Anneke Kruse-Dik in Gemeenschapshuis De Kuip

COLMSCHATE – Op dit moment hangt er een prachtige nieuwe expositie in de foyer van Gemeenschapshuis De Kuip in Colmschate. Dit keer een tentoonstelling met prachtige schilderijen van Anneke Kruse-Dik. U kunt de schilderijen komen bekijken tot medio mei.

Anneke is in 1947 geboren in Amsterdam en van kinds af aan altijd al bezig geweest met tekenen, boetseren en allerlei creatieve uitingen. Na de middelbare school heeft ze een opleiding tot etaleuse gevolgd en dit beroep 20 jaar uitgeoefend. In 1968 is ze getrouwd en heeft drie kinderen. Toen de kinderen groter werden, heeft ze lessen in tekenen en schilderen gevolgd in Huizen en op de Gooise Kunstacademie in Laren (NH).

Ze is met figuratief schilderen begonnen met olieverf en later met aquarel, dat is een heel andere techniek dan olieverf. Moeilijker maar heel boeiend. Naar een aantal jaren wilde ze wat losser gaan werken richting abstract en hiervoor heeft ze cursussen gevolg in Frankrijk. Abstract schilderen lijkt zo makkelijk, maar het tegendeel is waar. Het resultaat is zeer verrassend, het is vooral een gevecht met kleur, compositie en evenwicht.

Naast het schilderen is ze een aantal jaren geleden begonnen met het boetseren. Na het bakken komt nog het afwerken zoals glazuren of ‘Raku-stoken’ met glazuur.

U kunt de expositie komen bekijken van maandag tot en met donderdag van 10.30 -12.00 uur en ‘s avonds vanaf 19.00 uur. Vrijdags is de Kuip vanaf 10.30 – 24.00 uur geopend. De Kuip vindt u aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate.

Tevens kunt u dan gelijk een kopje koffie komen drinken en kennis maken met de nieuwe beheerster Kirsten Blaauw-Jansen of nog even gedag zeggen aan de huidige beheerster Duke Krins die per mei met pensioen gaat. Meer informatie via www.de-kuip.nl