Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Expositie schilderes

Mirjam Biesma

Expositie schilderes

COLMSCHATE – Een nieuwe expositie in Gemeenschapshuis De Kuip. Deze keer van schilderes Mirjam Biesma. Mirjam is geboren en getogen in Deventer, is getrouwd en heeft drie kinderen. Vanaf kinds af aan is ze al bezig met tekenen en schilderen. Deze hobby is uitgegroeid naar een bezigheid waar ze al haar energie en enthousiasme in kwijt kan. De laatste jaren is ze aangesloten bij DAK (Deventer Amateur Kunstenaars) en D’art en exposeert ze dan ook op hun jaarlijkse exposities. Ook zijn haar werken te vinden bij de exposities van de Deventer Dansdagen.

Vroeger hield ze zich vooral bezig met het tekenen met potlood en pastelkrijt. De laatste jaren legt ze zich met name toe op het schilderen met olie- en acrylverf, waarbij ze het liefst gebruik maakt van warme kleuren. Deze zijn dan ook vaak in haar schilderijen terug te vinden. In veel van haar werk maakt ze gebruik van een gemengde techniek, doorgaans opgezet met acryl en vervolgens ingevuld met olieverf. Dit geeft haar de mogelijkheid om de droogsnelheid van acryl te gebruiken voor de ondergrond en gelaagdheid in combinatie met de mogelijkheden van de vloeiende overgangen en detaillering van olieverf.

Ze schildert graag verschillende thema’s zoals landschappen en figuren. Haar voorkeur gaat uit naar het schilderen van portretten. Dit laatste doet ze dan ook in opdracht.

U kunt de expositie komen bekijken van maandag tot en met donderdag van 10.30 – 12.00 uur en ‘s avonds vanaf 19.00 uur. Vrijdags is de Kuip vanaf 10.30 – 24.00 uur geopend. De Kuip vindt u aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate. De Kuip is echter tussen Kerst en Oud & Nieuw gesloten, maar deze expositie is tot medio februari te zien in De Kuip.