Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Expositie van Mies Hendriks-Ruijsch in De Kuip

Expositie van Mies

COLMSCHATE – Een nieuwe expositie in De Kuip van Mies Hendriks-Ruijsch. Sinds ze niet meer fulltime werkt heeft ze haar hobby tekenen en schilderen met veel plezier weer opgepakt. Sinds twee jaar maakt ze schilderijen over Tibet, omdat deze kleurrijke mensen haar sympathie hebben. In 1950, het jaar dat Mies geboren is, zijn de Chinezen Tibet binnen gevallen en hebben het land bezet. De Chinezen hebben daar duizenden mannen, vrouwen en kinderen vermoord.

Mooie tempels zijn in brand gestoken en alles werd vernield; ook mocht men de taal van Tibet niet meer spreken. Heel veel mensen zijn toen gevlucht. De Dalai Lama is gevlucht naar India. Dit alles inspireert Mies in haar werk. U kunt haar werk nu bekijken in de foyer van De Kuip.

U kunt de expositie komen bekijken van maandag tot en met donderdag van 10.30 – 12.00 uur en ‘s avonds vanaf 19.00 uur. Vrijdags is de Kuip vanaf 10.30 – 24.00 uur geopend. Tevens is De Kuip op de woensdagmiddag tijdens de activiteitenmiddag geopend tussen 14.00 en 17.00 uur. De Kuip vindt u aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate.