Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Feestelijke opening Natuurspeelplek Ulebelt

Feestelijke opening

COLMSCHATE – Eindelijk is de nieuwe natuurspeelplek van de Ulebelt is klaar. Wethouder Frits Rorink opent deze speelplek op woensdag 25 maart. Samen met de bedenker van de nieuwe naam van de speelplek onthult hij om 14.15 uur het naambord. De speelplek is een prachtig voorbeeld van natuurlijke speelaanleidingen: spelen in, met en door natuur.

De voormalige bouwspeelplek had groot onderhoud nodig. Daarom kreeg de Ulebelt van de gemeente de opdracht hier een nieuwe natuurspeelplek met louter speelaanleidingen te realiseren.

 

Uitdagende speelplek

Het resultaat mag er zijn. Er ligt een uitdagende speelplek vol robuuste natuurlijke speelaanleidingen in de vorm van grote boomstammen, dikke stenen, verstopplekken, wilgentenenhutten, veel reliëf en een fantastische waterspeelplek.

 

Samen bouwen

In samenwerking met veel participanten is een prachtige speelplek gebouwd. Kinderen uit de buurt en van de buitenschoolse opvang hebben meegedacht in het ontwerp en veel vrijwilligers en buurtbewoners hebben meegeholpen met de aanleg.

De aanleg van de speelplek startte in november 2014, de allerlaatste plantwerkzaamheden vinden plaats vlak voor de opening. Ondertussen spelen kinderen al volop op deze plek. Tijdens de opening zal de nieuwe naam van de speelplek bekendgemaakt worden. Deze komt voort uit een prijsvraag die de Ulebelt heeft uitgeschreven.