Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Foto-expositie

Charlotte Koloc Yska

COLMSCHATE – Op dit moment is er in Gemeenschapshuis De Kuip een expositie te zien van prachtige foto’s gemaakt door Charlotte Koloc Yska. De foto’s zijn de komende weken te vinden in de foyer van De Kuip.

Charlotte is geboren in Enschede in 1956. Na veel omzwervingen is ze in 1978 in Deventer komen wonen. Al sinds haar tienertijd is ze aan het fotograferen, maar toen er kinderen kwamen en ze ook nog haar beroep als verpleegkundige uitoefende, bleef het gewoon een mooie hobby. In 2000 is ze met haar man Peter naar Zwitserland vertrokken en kreeg Charlotte de mogelijkheid om zich meer met fotografie bezig te houden, zozeer zelfs dat ze opdrachten kreeg en het fotograferen opeens meer dan een hobby is geworden. Sinds januari 2017 wonen ze weer in Deventer.

Ze heeft regelmatig voor architecten mogen werken, maar ook voor een goudsmid mogen fotograferen. Ook heeft ze trouwreportages gedaan, zo komt er genoeg op haar pad. De foto’s die in De Kuip hangen, geven een beeld van wat ze zoal gedaan heeft. Deventer komt natuurlijk voorbij, Nederlands tulpen, maar wat haar vooral inspireert is water. In Schaffhausen fotografeerde ze een oude staalfabriek en Chicago met z’n indrukwekkende architectuur hangt nu ook in de Kuip. Ook mocht ze haar kleinkinderen in de fotostudio fotograferen, wat helemaal te gek was.

U kunt de expositie komen bekijken van maandag tot en met donderdag van 10:30 – 12:00 uur en ‘s avonds vanaf 19.00 uur. Vrijdags is de Kuip vanaf 10.30 – 24.00 uur geopend. De Kuip vindt u aan de Bloemendalsweg 1b. Meer informatie via www.de-kuip.nl