Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Gebroeders Wolters stoppen met garagebedrijf

COLMSCHATE – Na een periode van bijna vijfendertig jaar komt er een einde aan het bestaan van Garage Wolters aan de Oude Oxersteeg. Letterlijk en figuurlijk. De gebroeders Jan en Gerard Wolters hebben geen opvolgers en zagen daardoor geen reden om het bedrijf voort te zetten, maar ontwikkelden andere plannen voor het terrein waarop het bedrijf is gevestigd.In de jaren ’80 van de vorige eeuw kreeg vader Wolters in de gaten dat zijn zonen Gerard en Jan niet van zins waren om boerderij Klein Roessingh als bedrijf over te nemen en was de gemeente Deventer bezig nieuwbouwplannen te ontwikkelen rond de boerderij. Om die redenen dunde hij de veestapel wat uit om langzamerhand af te kunnen bouwen. Daardoor kwam de varkensschuur leeg en van die ruimte maakten de broers gebruik om daar na de nodige aanpassingen aan auto’s te kunnen sleutelen, want daar hadden zij beiden voor geleerd op de MTS Autotechniek. Stukje bij beetje werd er verbouwd en gebouwd en groeide het geheel uit tot het huidige garagebedrijf.

Jan en Gerard bouwden in de loop der jaren een mooie kring van trouwe klanten op en werkten prima samen met collega’s van de garages in de omgeving. Hoewel de verkoop van auto’s natuurlijk belangrijk is, noemen ze zichzelf geen snelle verkopers maar meer sleutelaars. Zoals elk bedrijf een specialisatie heeft, hebben ook zij dat in de vorm van het dealerschap van Microcar en Ligier brommobielen, 45 km auto’s. Tot hun tevredenheid neemt autobedrijf Bouwman in Colmschate het dealerschap hiervan over, zodat deze service toch in de directe omgeving blijft.

Naast verkoop van brommobielen richt Garage Wolters zich op onderhoud en reparatie van alle merken auto’s en kunnen ze bogen op een snelle levering van onderdelen.

Garage Wolters is aangesloten bij Autovakmeester, een samenwerking van universele garagebedrijven die ondersteuning biedt bij inkoop van onderdelen en waarin technische, educatieve en commerciële ondersteuning wordt verleend. Ook met die kring hebben Gerard en Jan met plezier samen gewerkt.

Eind januari wordt er een punt gezet achter het garagebedrijf en in de weken daarna begint de sloop van de panden op het terrein dat straks plaats gaat bieden aan een prachtig ‘boerderij-erf’ waar meerdere levensloopbestendige woningen zullen worden gebouwd. Zie ook www.kleinroessingh.nl