Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘Gein met je konijn’ van Ulebelt beste dierenwelzijnsproject kinderboerderijen

COLMSCHATE – Een korte cursus voor het hele gezin om meer te leren over je konijn of cavia. Een slim en innovatief idee van kinderboerderij De Ulebelt, waarmee ze als winnaar uit de bus kwamen voor de Ida Zilverschoonprijs!

Deze geldprijs van € 2.500,- voor het beste dierenwelzijnsproject, wordt op woensdag 21 januari om 14.00 uur uitgereikt door Henk Lommers, TV-dierenarts en bestuurslid van de Ida Zilverschoonstichting.

 

Gein met je konijn (of cavia)

Kinderboerderij de Ulebelt biedt een ouder/kindcursus voor gezinnen die hun konijn of cavia graag een plezierig en uitdagend leven willen bieden. Tenslotte wil een konijn of cavia ook meer dan alleen een schoon hok en voldoende te eten: uitdaging en spelletjes vinden deze dieren ook leuk, net als hun baasjes! Om hier meer over te leren en mee te oefenen, is deze korte cursus ontwikkeld. Tijdens de bijeenkomsten leren ouder en kind meer over hun huisdier; heel praktische zaken zoals spelletjes met je cavia/konijn, zindelijkheid en hanteren van de dieren. Zo krijgen de deelnemers veel meer begrip voor het welzijn van hun huisdier en zullen kinderen met veel meer plezier de verzorging van hun huisdier oppakken. De training wordt verzorgd door een ervaren dierengedragskundige. De meerdaagse training start weer in het voorjaar, op zondag 25 januari vindt een eendaagse workshop van 10.00-13.00 uur plaats.

 

Vernieuwend en actief

Door een jury van kinderboerderijen werden uit alle inzendingen drie projecten genomineerd, waaronder ‘Gein met je konijn’. Het bestuur van de Ida Zilverschoonstichting heeft uit die drie nominaties de winnaar gekozen. Henk Lommers: “We waren zeer tevreden over het niveau en de inhoud van de inzendingen. Het is mooi om te zien hoe dierenwelzijn leeft op de kinderboerderijen. We vonden alle drie de nominaties erg goed en hebben flink gediscussieerd met het bestuur, maar uiteindelijk is het project van De Ulebelt als winnaar uit de bus gekomen. De doorslag hierbij gaf dat de deelnemers actief met hun dieren aan de slag gaan. Er wordt geleerd hoe om te gaan met de dieren en directe voorlichting gegeven door de medewerkers van de kinderboerderij. Het is een actief en vernieuwend project dat wij graag belonen met € 2.500,- !” De Ida Zilverschoonprijs wordt 21 januari voor het eerst uitgereikt.