Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Help mee met de paddentrek!

COLMSCHATE – Altijd al willen weten hoe dat zit met de amfibieëntrek? Meehelpen in het voorjaar om padden, kikkers en salamanders veilig te laten oversteken? Kom op 1 februari om 20.00 uur naar De Ulebelt om informatie te krijgen van de Amfibieënwerkgroep IVN Deventer.Elk jaar, tussen eind februari en half april, steken padden, kikkers en salamanders ineens massaal de weg over. Ze zijn op weg naar het water, waar ze zich willen voortplanten. In het water zetten ze dan hun eieren af. De vrij trage, maar zeer zeker ook fascinerende dieren, worden hierbij al snel slachtoffer van voorbijkomende auto’s. Met de hulp van vrijwilligers probeert de Amfibieënwerkgroep zoveel mogelijk amfibieën veilig de weg over te helpen door na zonsondergang de dieren over te zetten en ’s ochtends de emmers bij de schermen te legen. Per jaar worden er zo rond de 7000 amfibieën overgezet. De werkgroep is actief op diverse locaties in en rond de stad.

 

Nieuwe vrijwilligers altijd welkom

Op De Worp, Ceintuurbaan, Hobbemastraat, Oostrik, Diepenveen en Schalkhaar kan de Amfibieënwerkgroep IVN Deventer hulp gebruiken om de dieren over te zetten, putten en emmers te controleren, of hand- en spandiensten te verrichten. (Bijvoorbeeld het plaatsen van roosters in putten.)

Samen met je medevrijwilligers een frisse neus halen in de ochtend of de vroege avond maakt het naast een nuttige ook een gezellige activiteit. Doe de kikkers, padden en salamanders een plezier en jezelf ook.

 

Informatieavond

Onderwerpen die op de informatieavond op 1 februari aan bod komen: wat zijn amfibieën, hoe zijn hun leefgewoonten, wat is de paddentrek, welke padden, kikkers en salamanders komen voor in Deventer en wat doet de amfibieënwerkgroep?

De informatieavond vindt plaats op 1 februari 2015 om 20.00 uur bij De Ulebelt, Maatmansweg 3 in Deventer. Vrije toegang. Wees welkom!

Meer informatie over de Amfibieën Werkgroep IVN Deventer en aanmelden als vrijwilliger voor het overzetten: www.paddentrekdeventer.nl

Het laatste nieuws vind je op Facebook: www.facebook.com/paddentrekdeventer