Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Herfst bij de Ulebelt: vol eikels, heksen, knutsels, speurtochten en geluiden

Medewerkers bezig met de oogst aan tamme kastanjes.

COLMSCHATE – De herfstvakantie is een heerlijke week om van de herfst te komen genieten bij de Ulebelt. Op het programma voor de herfstvakantie (start 20 oktober)  staan de jaarlijkse eikelactie, Huttentut heksenbezems maken, speurtochten en Herfstknutselinloop.Daarnaast is het terrein met haar prachtige herfstkleuren nu heerlijk voor een wandeling om van de herfstzon te genieten! Of bij de balie nog een handvol noten of tamme kastanjes te kopen.

 

Eikels

Tot en met eind oktober loopt de eikelactie: kinderen mogen eikels inzamelen als wintervoorraad voor de varkens. Alleen droge en schone eikels, zonder dop inleveren. Elke kilo levert 10 cent op. Er is al 1200 kilo aan eikels binnengebracht, maar vanwege de vijf jonge biggen, is die hoeveelheid nog lang niet genoeg voor deze winter! De actie loopt t/m einde van de herfstvakantie, op 28 oktober! Inleveren kan tijdens openingstijden bij de dierverzorgers.

 

Heksenbezem en knutselen

Op woensdag 24 oktober biedt de Ulebelt een korte workshop heksenbezems maken, van Huttentut. Leuk voor Halloween! De workshop begint om 14 uur, inschrijven verplicht. Kosten zijn 2,50 euro per kind (inclusief limonade). Een dag later, op donderdag 25 oktober, kun je een herfstknutsel komen maken: je eigen windgong of mobile van natuurlijke materialen. Kom je ook meedoen? Deelname kost 2,50 euro, inclusief limonade. Echte speurneuzen kunnen tijdens de herfstvakantie een speurtocht ophalen bij de balie, voor 50 cent.

 

Leukste Nacht van de Ulebelt

Zaterdagavond 28 oktober is er weer een nachtbelevingstocht op het terrein van de Ulebelt, tijdens de Landelijke Nacht van de Nacht. Tussen 19.00 en 22.00 uur kun je meelopen langs posten op het donkere terrein! Kosten zijn 4 euro per deelnemer.

Meer details over deelname, tijden en opgave zijn te vinden op de website, www.ulebelt.nl

Alle activiteiten vinden plaats op het terrein van de Ulebelt, aan de Maatmansweg 3. Openingstijden: di t/m vr 9-17 uur; zaterdag en zondag 13-17 uur.