Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ichtuskerk Colmschate krijgt carillon

“Een droom wordt werkelijkheid”

COLMSCHATE – Klaas van der Meulen, dirigent van het jubilerende Kerstkoor Colmschate kan het nog bijna niet geloven: “ Ik roep al jaren dat ik voor het 20-jarig jubileum een carillon wil hebben en het is gelukt. Bij het jubileum concert op vrijdag 15 december klinken er bronzen klokken in Colmschate.”

De koster van de kerk hoeft niet te vrezen voor hak- en breekwerk aan zijn toren. Het carillon bestaat uit zes units met wielen die gewoon door de deur de kerk worden binnengereden. Van der Meulen: “Het is een heel bijzonder carillon. Het is met het orkest van André Rieu de hele wereld over geweest. Het is van Frank Steijns, stadsbeiaardier van Maastricht en violist én beiaardier in het orkest van André Rieu. Toen ik hem benaderde met dit plan was hij direct enthousiast.”

Het carillon wordt op het concert bespeeld door Bauke Reitsma, beiaardier van Bunschoten, Baarn, Weesp en Almere.

Wie het carillon in samen met Kerstkoor Colmschate wil horen, moet er snel bij zijn. De combinatie is alleen te horen op 15 december.

Het jubileumconcert wordt gehouden op 15 december om 20.00 uur in de Ichtuskerk in Colmschate. Kaarten kosten € 7,50 en zijn verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen: Mitra dranken WC Andriessenplein, Pizzeria Maria WC Zwaluwenburg en Bloembinderij Ben Stempher bloemen en planten WC Flora en uiteraard via www.kerstkoorcolmschate.nl