Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ichtuskerk Colmschate krijgt carillon

“Een droom wordt werkelijkheid”

COLMSCHATE – Klaas van der Meulen, dirigent van het jubilerende Kerstkoor Colmschate, kan het nog bijna niet geloven. “Ik roep al jaren dat ik voor het 20-jarig jubileum een carillon wil hebben en het is gelukt. Bij het jubileumconcert op vrijdag 15 december klinken er bronzen klokken in Colmschate.”De koster van de kerk hoeft niet te vrezen voor hak- en breekwerk aan zijn toren. Het carillon bestaat uit zes units met wielen die gewoon door de deur de kerk worden binnengereden. Van der Meulen: “Het is een heel bijzonder carillon. Het is met het orkest van André Rieu de hele wereld over geweest. Het is van Frank Steijns, stadsbeiaardier van Maastricht en violist én beiaardier in het orkest van André Rieu. Toen ik hem benaderde met dit plan was hij direct enthousiast”.

Het carillon wordt op het concert bespeeld door Bauke Reitsma, beiaardier van Bunschoten, Baarn, Weesp en Almere. “Waarschijnlijk probeer ik het zelf ook nog even”, vervolgt Van der Meulen “In mijn studententijd heb ik op de Campusbeiaard van de TU Twente gespeeld. Maar ik ben heel blij dat we met Bauke een echte beiaardier hebben binnengehaald.”

Het jubileumconcert wordt gehouden op 15 december in de Ichtuskerk in Colmschate. Kaarten kosten € 7,50. Ze zijn al te koop op de Vrijetijdsmarkt op 9 september in de Lebuïnuskerk.

Meer informatie: www.kerstkoorcolmschate.nl