Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

In onze foyer

de Toffe Perenboom

2015 05 01 Persbericht expositie schilder Fred Schilders

COLMSCHATE – In mei exposeert Fred Schilders (1948) zijn schilderijen in Gemeenschapshuis De Kuip. Fred heeft tot ca. zijn 25ste jaar veel getekend en geschilderd. Zijn drukke werkzaamheden als manager in de transportwereld namen daarna alle tijd in beslag, maar na zijn prepensioen, nu zo’n drie jaar geleden, heeft hij de penselen weer opgepakt.

Een jaar les in realistisch schilderen, schildervakanties in Frankrijk en werken in de omgeving laten een figuratief schilder zien. Fred schildert met olieverf, zet soms wel eerst zijn schilderijen op met acrylverf en schildert bijna alles op doek. Hij schildert graag in de natuur, vrij realistisch/impressionistisch, maar houdt ook erg van surrealisme. Het surrealisme is weer verdeeld in schilderijen waarbij hij wereldse zaken die hem prikkelen in olieverf neerzet (zie bijvoorbeeld zijn schilderij: “niet denken, wij zorgen voor jullie” waarbij gelukzalige mensen hun hersenen inleveren bij staat, kerk en bank voor een zorgenvrij bestaan) en taferelen waarbij ieder maar moet denken wat hij/zij wil. De schilderijen zijn te koop, informeer in De Kuip voor meer informatie.

 

Canadian Club

Van 2 t/m 10 mei is De Kuip weer de “Canadian Club”. Dan komen er vijf Canadese veteranen op bezoek. De oudste hiervan is 97 jaar oud. Tevens komt er ook een pipeband en veel familie mee uit Canada. Naast dat ze de diverse herdenkingen en de taptoe in Deventer bezoeken hebben ze ook een ontvangst na aankomst op Schiphol in de Canadian Club, een BBQ en de traditionele Farewell Party op zaterdag 9 mei.

De expositie kunt u ook tijdens deze week bekijken van maandag tot en met donderdag van 10.30 – 12.00 uur en ‘s avonds vanaf 19:00 uur. Vrijdags is de Kuip vanaf 10.30 – 24.00 uur geopend. De Kuip vindt u aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate.